Sugas szálloda és étterem - Szállás sepsiszentgyörgyön

SUGÁS VENDÉGLŐ

SUGÁS VENDÉGLŐ

 

pano6

Untitled-1

 

A Sugás vendéglő büszkén folytatja a régi hagyományt, miszerint a vendégeket erdélyi és európai különlegességekkel szolgálja ki. A bécsi stílusban felújított vendéglő 5 különböző szárnnyal rendelkezik, kellemes környezetet bíztosít a különleges ételek elfogyasztásához. Az elegáns hangulatú, 220 férőhelyes vendéglő különböző események megszervezésére alkalmas. A hatalmas termet a velencei-stukkó eljárassal festett oszlopok osztják meg, melyek egyfajta intimitást bíztosítanak az egyes területeknek. A festmények, melyek az étterem falait díszítik, megnagyított másolatai néhány Sepsiszentgyörgyöt ábrázoló régi fényképnek.

Ebben a teremben tartja a sepsiszentgyörgyi Rotary Klub a heti találkozóit, minden csütörtökön 19 órától.

 

NYÁRIKERT

sl4

Forró nyári napokon a cigányzenészeket hallgatva, pihenhetnek a kényelmes férőhellyel rendelkező Sugás nyárikertben.A tömör fából készült bútorok elrendezése elegáns és diszkrét hangulatot ad a kerthelyiségnek.

KUPOLA TEREM

Egy másik helyiség at Kupola terem, ahol a mennyezet középpontjából emelkedik ki egy üvegkupola, mely különleges kinézete mellett előnyös a természetes napfény, valamint a szellőztetés szempontjából. Itt a falak velencei-stukkó eljárassal vannak készítve, mely a padlóvilágítással együtt tökéletes a szűkkörű, hangulatos, modern események megünneplésére. Ez a 90 nm-es, 50 férőhelyes terem ideális üzleti találkozók, szemináriumok, konferenciák, tanfolyamok, csapatépítő találkozók és egyéb rendezvények lebonyolításához.

PROTOKOLL TEREM

Az étterem nagyterméből, két tekintélyes ajtón keresztül nyílik a protokoll terem (ovális terem), itt található egy 24 személyes ovális asztal, egy kristálycsillár és egy régi kristálytükör. Ezt a termet kisebb létszámú magas szintű találkozók, különböző termékbemutatók és egyéb társasági események megszervezéséhez ajánljuk.

Ebben a teremben tartja a sepsiszentgyörgyi Rotary Klub a heti találkozóit, minden csütörtökön 19 órától.

Sugas Caffee

Untitled-1

Sugas Cafe menu leiras

Akár üzleti tárgyalása van, szerelmét szeretné visszahódítani egy különleges helyen, barátaival találkozna vagy egyszerűen csak internetezni szeretne, mikozben elfogyaszt egy italt, nálunk mindezt megtalálja. A  kávézó várja vendégeit a város központjában, egy bensőséges és nyugodt környezetben, ahol kipihenheti magát egy illatos kávé, tea vagy egy finom ital mellett.A kétszintes kávézó állandó otthont bíztosít a kortárs művészek alkotásainak, a felső szint pedig különböző bemutatók, illetve vállalati rendezvények lebonyolításához alkalmas.

Sugas Cafe menu AMERICANO

Sugas Cafe menu CAFFE LATTE

Sugas Cafe menu CAFFE LATTE

Sugas Cafe menu CAPPUCINO

Sugas Cafe menu CORTADO

Sugas Cafe menu DOPPIO

Sugas Cafe menu ESPRESSO MACCHIATO

Sugas Cafe menu ESPRESSO

Sugas Cafe menu FLAT WHITE

Sugas Cafe menu ICE COFFEE

Sugas Cafe menu RISTRETTO

Étterem története

A huszadik század elején, mai Sugás étterem helyén egy kis fogadó nyitotta meg kapuit, amely gyorsan hírnevet szerzett magának. Eredeti épületet Korona néven a századelőn Hámori, majd Kónya Antal bérelte, hogy aztán 1916-ban Lusztig Gyula tulajdonába kerüljön, aki 1921-ben átalakítja és új teremmel bővíti. Ivó (kocsma) és vendéglő részlege volt, az udvarban pedig beálló a szekerek és fogatok részére. Lusztig 1925-ben nyitja meg a mai kerthelyiség elődjét, ahol egy 1928-ban készült felvételen középen Lusztig Gyulát látjuk, mögötte balról Székely Lajost, akkor mint pincért, de aki késöbb évtizedekig vezette a vendéglőt. 1928-ban újabb átalakitás következik, Caffe Restaurant néven nyitja meg újra Lusztig a vendéglőt, ahol előbb Bámbó Béla, majd Muszta Feri és zenekara szórakoztatják a vendégeket. A Lusztig vendéglő 1934-ben Bálinth István, majd Pál Ferenc bérlő kezébe kerül Székely Vendéglő néven. Az ötvenes években államositják. 1963-ban történt átalakítása után a terem és a kerthelyiség Székely Lajos iranyítása alatt működött, egészen az 1980-as évekig, majd 1989-ig Székely Lajos fia, Attila vette át, Sugás vendéglő néven.A forradalom után az Eves KFT bérelte a vendéglőt, teljes leromlásáig illetve bezárásáig. A korszerű felújítás 2002-ben kezdődött és 2003-ban folytatódott a ditrói születésű osztrák állampolgár, Fülöp László által, aki megvásárolta és átalakította jelenlegi formájába, majd 2004 április 17-én visszaadta Sepsiszentgyörgynek a megújult formajú, de régi varázsát újraidéző Sugás vendéglőt.

 

NapiMenü

HÉTFŐ 2022.01.17
Parasztcsorba
Ropogós szezámmagos csirkeszárny majonézes krumplival
PikótatekercsKEDD 2022.01.18
Görög csirkecsorba
Sertéstokány krumplipürével
Vegyes savanyúság

Kavart almás süteménySZERDA 2022.01.19
Gulyásleves sertéshússal
Stefánia szelet zöldborsófőzelékkel
GyümölcsCSÜTÖRTÖK 2022.01.20
Tyúkhúsleves
Sült csirkcomb rizi-bizivel
Céklasaláta
KekszszalámiPÉNTEK
Bableves csülökkel
Csirke bécsi szelet szalmakrumplival
Saláta
Desszert

    

 Rendelés és asztalfoglalás

0728-985365

Ingyenes házhozszállítás
22 RON

Heti bérlet esetén 20 lej/nap

 

Facebook