Sugas szálloda és étterem - Szállás sepsiszentgyörgyön

SUGÁS VENDÉGLŐ

A SUGÁS VENDÉGLŐ ÁTALAKÍTÁS MIATT, IDEIGLENESEN ZÁRVA VAN!!!!

 

pano6

Untitled-1

 

 

 

NYÁRIKERT

sl4

Forró nyári napokon a cigányzenészeket hallgatva, pihenhetnek a kényelmes férőhellyel rendelkező Sugás nyárikertben.A tömör fából készült bútorok elrendezése elegáns és diszkrét hangulatot ad a kerthelyiségnek.

KUPOLA TEREM

Egy másik helyiség at Kupola terem, ahol a mennyezet középpontjából emelkedik ki egy üvegkupola, mely különleges kinézete mellett előnyös a természetes napfény, valamint a szellőztetés szempontjából. Itt a falak velencei-stukkó eljárassal vannak készítve, mely a padlóvilágítással együtt tökéletes a szűkkörű, hangulatos, modern események megünneplésére. Ez a 90 nm-es, 50 férőhelyes terem ideális üzleti találkozók, szemináriumok, konferenciák, tanfolyamok, csapatépítő találkozók és egyéb rendezvények lebonyolításához.

PROTOKOLL TEREM

Az étterem nagyterméből, két tekintélyes ajtón keresztül nyílik a protokoll terem (ovális terem), itt található egy 24 személyes ovális asztal, egy kristálycsillár és egy régi kristálytükör. Ezt a termet kisebb létszámú magas szintű találkozók, különböző termékbemutatók és egyéb társasági események megszervezéséhez ajánljuk.

Sugas Caffee

Untitled-1

Sugas Cafe menu leiras

 

Sugas Cafe menu AMERICANO

Sugas Cafe menu CAFFE LATTE

Sugas Cafe menu CAFFE LATTE

Sugas Cafe menu CAPPUCINO

Sugas Cafe menu CORTADO

Sugas Cafe menu DOPPIO

Sugas Cafe menu ESPRESSO MACCHIATO

Sugas Cafe menu ESPRESSO

Sugas Cafe menu FLAT WHITE

Sugas Cafe menu ICE COFFEE

Sugas Cafe menu RISTRETTO

Étterem története

A huszadik század elején, mai Sugás étterem helyén egy kis fogadó nyitotta meg kapuit, amely gyorsan hírnevet szerzett magának. Eredeti épületet Korona néven a századelőn Hámori, majd Kónya Antal bérelte, hogy aztán 1916-ban Lusztig Gyula tulajdonába kerüljön, aki 1921-ben átalakítja és új teremmel bővíti. Ivó (kocsma) és vendéglő részlege volt, az udvarban pedig beálló a szekerek és fogatok részére. Lusztig 1925-ben nyitja meg a mai kerthelyiség elődjét, ahol egy 1928-ban készült felvételen középen Lusztig Gyulát látjuk, mögötte balról Székely Lajost, akkor mint pincért, de aki késöbb évtizedekig vezette a vendéglőt. 1928-ban újabb átalakitás következik, Caffe Restaurant néven nyitja meg újra Lusztig a vendéglőt, ahol előbb Bámbó Béla, majd Muszta Feri és zenekara szórakoztatják a vendégeket. A Lusztig vendéglő 1934-ben Bálinth István, majd Pál Ferenc bérlő kezébe kerül Székely Vendéglő néven. Az ötvenes években államositják. 1963-ban történt átalakítása után a terem és a kerthelyiség Székely Lajos iranyítása alatt működött, egészen az 1980-as évekig, majd 1989-ig Székely Lajos fia, Attila vette át, Sugás vendéglő néven.A forradalom után az Eves KFT bérelte a vendéglőt, teljes leromlásáig illetve bezárásáig. A korszerű felújítás 2002-ben kezdődött és 2003-ban folytatódott a ditrói születésű osztrák állampolgár, Fülöp László által, aki megvásárolta és átalakította jelenlegi formájába, majd 2004 április 17-én visszaadta Sepsiszentgyörgynek a megújult formajú, de régi varázsát újraidéző Sugás vendéglőt.

 

NapiMenü

HÉTFŐ 08.07.2024
Paradicsomleves galuskával
Sajttal töltött sertéskaraj majonézes krumplival
Kavart almás sütemény


KEDD 09.07.2024

Parasztcsorba sertéshússal
Gombás csirkemell zöldséges rizzsel
Savanyúság
Lekváros palacsinta


SZERDA 10.07.2024

Lucskos káposztaleves
Palermói szelet sárgapaszulyfőzelékkel
Gyümölcsös piskóta


CSÜTÖRTÖK 11.07.2024

Erdélyi sertéscsorba
Fasírozott krumplipürével és paradicsomszósszal
Puding


PÉNTEK 12.07.2024

Tárkonyos paszulyleves
Párizsi szelet szalmakrumplival

Káposztasaláta

Almás sütemény

 

*

Rendelés - Comenzi

0728-985365

Ingyenes házhoz szállítás
Livrare gratuită la domiciliu

33 RON

Heti bérlet esetén 30 lej/nap
Pentru abonament pe o saptamana
30lei/zi

 

Facebook